Two Storey Extension, Welwyn Garden City

The brief for this project was for the remodeling and extension of the homeowner’s 3-bedroom semi-detached house to create a home suitable for a family, entertaining and modern living.

Located in the beautiful area of Welwyn Gardens, the house is also located in Conservation area. The two-storey extension was design to be part of & in keeping with the  appearance of the original house and surrounding context. The design is simple and augments the conservation area typology.
The proposed layout at ground floor was designed to create a separate bespoke kitchen, utility room, dining room and large living room. The proposed upper floor accommodates additional bedroom and study room.

It was important to create a space that is rich in natural light and makes the most of the view of the rear garden. A large roof light and glazed doors leading onto the rear garden were proposed to achieve that.